Oogheelkunde - Ziekenhuis

Gepubliceerd sep. 07, 23
6 min read

Oogkliniek Voor Oogvermoeidheid: Advies En Oplossingen

Complete Oogzorg Voor Uw OgenStaaroperatie Herstel

Er kunnen na een staaroperatie tijdelijk nog andere problemen ontstaan - De specialisten in veilige oogzorg. verhoogde oogdruk (dit kan soms pijn veroorzaken);het ontstaan van zwelling in de gele vlek (macula) van het netvlies (waardoor u minder scherp gaat zien); zwelling van het hoornvlies direct na de operatie. U ziet daardoor wazig. Meestal merkt u dat dit na enkele dagen tot weken beter wordt.

Het lijkt dan of de staar terugkomt. Dit wordt nastaar genoemd en het ontwikkelt zich meestal enige tijd (maanden of jaren) na de staaroperatie. Nastaar is met behulp van een laser te behandelen. Hierbij wordt er een opening in de nastaar gemaakt. Deze behandeling is pijnloos. Wat neemt u mee?uw (geldige) identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart, rijbewijs);uw zorgverzekeringspas;uw medicatie-overzicht.

U haalt deze lijst bij uw apotheek. Heeft u een andere zorgverzekering of een andere huisarts? Of bent u verhuisd? Geef dit dan door. Dat kan bij de registratiebalie in de hal van het ziekenhuis. Zorgt u ervoor dat u op tijd bent voor uw afspraak? Kunt u onverwacht niet komen? Geeft u dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Oogkliniek Voor Lui Oog: Behandeling En Therapie

Op onze polikliniek werken naast de oogartsen ook een physician assistant (PA), optometristen, orthoptisten en TOA’s (technisch oogheelkundig assistenten). Zij zullen voorafgaand aan uw bezoek aan de oogarts de vooronderzoeken doen. Houdt u daarom rekening met een langere bezoektijd op onze polikliniek. Daarnaast is Alrijne Ziekenhuis een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u onderzocht kunt worden door een coassistent of behandeld kunt worden door een oogarts in opleiding, beide onder directe supervisie van uw oogarts.

Kijk voor meer informatie over een staaroperatie op onze website: - staaroperatie. Hier vindt u een filmpje. Op Thuisarts. nl vindt u de Keuzekaart 'Staar bij volwassenen'. Voor meer achtergrondinformatie over oogaandoeningen en de behandeling ervan kunt u kijken op www. oogartsen.nl. Deze informatieve site wordt onderhouden door onder anderen de oogartsen van Alrijne Ziekenhuis.

Oogarts - OogkliniekDe Voordelen Van Een Oogkliniek: Deskundige Zorg Voor Je Ogen


00 uur en van 13 - Afdeling Oogheelkunde. 30 tot 15. 30 uur - Oogcentrum. De Spoedeisende Hulp (SEH) van Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp is bij een acute zorgvraag kantoortijden telefonisch te bereiken via 071 582 8905. Tijdens kantooruren kunt u voor acute en niet-acute vragen terecht bij de polikliniek..

Oogkliniek Voor Hoornvliesimplantaten: Verbetering Van Het Zicht

De arts bepaalt na onderzoek dat het oog aan staar kan worden geopereerd (Oogkliniek voor Cosmetische Oogchirurgie: Verbetering van de Oogesthetiek). Er wordt een biometrie gedaan. Dit is een meting om de sterkte van de implant­lens te kunnen bepalen. De biometrie wordt beïnvloed door het dragen van contactlenzen. Daarom dient u zachte lenzen een week en harde lenzen twee weken voor dit polikliniekbezoek niet meer te dragen.

De operatie zal in principe onder plaatselijke verdoving plaatsvinden (Polikliniek Oogheelkunde). In uitzon­derlijke gevallen wordt de operatie onder algehele anesthesie uitgevoerd, Wordt u onder algehele anesthesie geopereerd dan krijgt u een vragenlijst en zal er een (telefonische) afspraak met de anesthesist volgen. U krijgt recepten mee voor druppels om na de operatie te druppelen in het geopereerde oog (Oogkliniek voor Ooglidchirurgie: Verbetering van de Oogcontouren).

Bij de oproepbrief voor de operatie vindt u een schriftelijk verzoek om digitaal een aantal vragen in te vullen over het effect van de staar op uw dagelijks functioneren. We vragen u om dit voor de staaroperatie digitaal in te vullen. Drie maanden na de operatie krijgt u via e-mail het verzoek deze vragen nogmaals te beantwoorden.

Oogarts - Medisch Specialisten Ogen

De behandeling van staar bestaat uit het operatief verwijderen van de troebele inhoud van de ooglens; die wordt vervangen door een nieuwe heldere kunstlens (Oogkliniek voor Diagnose van Netvliesaandoeningen: Geavanceerde Technologie). De inhoud van de lens bevindt zich in het lenskapsel. Om de inhoud te verwijderen zal de oogarts het voorste deel van het lenskapsel openen. Als de staar uit het lenskapsel is verwijderd, wordt de nieuwe kunstlens geplaatst.

De operatie wordt verricht in dagbehandeling onder plaatselijke verdoving. Bij hoge uitzondering vindt de operatie plaats onder algehele anesthesie. Er zijn verschillende methoden om plaatselijk te verdoven, met druppels en/of met een injectie. De operatie duurt meestal minder dan 45 minuten. U meldt zich met uw oproep op de afgesproken tijd op de dagopname van Oogheelkunde op J8-R, route 684.

OogzorgOogheelkunde

Als de arts dit voorgeschreven heeft, krijgt u een pijnstillende tablet en een rustgevende tablet. Ook krijgt u middelen in het te opereren oog om de pupil van het oog te verwijden. Daarna wordt u naar het operatiecentrum gebracht (Oogcentrum) (lenswissel staar). Na de operatie wordt u weer terug gebracht naar uw kamer en mag u zich omkleden en naar huis.

Oogkliniek Voor Netvliesaandoeningen: Diagnose En Behandeling

Dit verband blijft zitten tot de volgende ochtend. U mag het dan zelf verwijderen. Er wordt altijd maar één oog tegelijk geopereerd. Wij adviseren u de plastic oogdop de eerste vijf nachten na de operatie 's nachts te dragen ter bescherming van het oog - staaroperatie herstel. Er zijn meerdere soorten kunstlenzen beschikbaar om te implanteren:Dit is een standaardkunstlens waarbij de sterkte op 1 afstand gecorrigeerd wordt.

Deze lens wordt volledig vergoed door de zorgverzekering. Als u een hoge cilinder hebt (= een astigmatisme van het hoornvlies), kunt u ervoor kiezen ook de cilinder in de kunstlens te implanteren. Ook dan zult u slechts op 1 afstand gecorrigeerd worden en zult u voor alle overige afstanden een bril moeten gebruiken.

Als u zowel in de verte als dichtbij zonder bril wilt kunnen kijken, is een multi­focale kunstlens een optie. Oogkliniek voor Oogverzorging tijdens Zwangerschap: Deskundig Advies. Een mogelijke bijwerking die kan optreden, is dat u in het donker meer last krijgt van extra strooilicht (glare en halo’s). Deze kunstlens wordt niet vergoed door de zorgverzekering, hiervoor moet u bijbetalen (bij benadering € 1400 per lens).

Oogkliniek Voor Netvliesaandoeningen: Diagnose En Behandeling

Dit lukt bij ongeveer 75% van de mensen. Natuurlijk hebt u na de operatie wel een leesbril nodig. Een enkele keer wordt er voor de operatie, in overleg met u, besloten om voor een andere sterkte te kiezen. Soms wordt een bijzondere lens geïmplanteerd. De oogarts zal vooraf de mogelijkheden met u bespreken.

Meer dan 95% van de operaties verloopt zonder problemen, maar zoals bij elke operatie kunnen er complicaties optreden. Oogkliniek voor Hoornvliesimplantaten: Verbetering van het Zicht. Van sommige complicaties zult u weinig of niets merken, van andere complicaties zullen de gevolgen groter zijn. Veel mensen hebben na de operatie last van lichte irritatie aan het oog, een zandkorrelgevoel of een oog dat iets droog aanvoelt (Oogkliniek voor Kunsttranen: Verlichting van Droge Ogen).

Oogkliniek Voor Uveïtis: Behandeling En BegeleidingStaaroperatie

De meest voorkomende complicaties en complicaties met de ernstigste gevolgen zijn: Scheur in het achterste kapsel: Bij de staaroperatie kan er een gaatje komen in de achterkant van het lenszakje, het achterste kapsel. Dit kapsel is zeer dun, onge­veer 3,5 - 9 micrometer. Een scheurtje in dit kapsel ontstaat bij ongeveer 2 tot 3,5% van de operaties.

Oogkliniek Voor Oogontstekingen: Diagnose En Behandelingsmogelijkheden

Zelden kan niet direct een kunstlens geplaatst worden en is een tweede operatie nodig. Door een scheur in het achterste kapsel kan een lensstukje achter in het oog vallen. De kans hierop is zeer laag, ongeveer 0,1 - 0,2%. Ook dan is een tweede operatie nodig om dit lensstukje te verwijderen.

Het komt voor bij 0,05% tot 0,3% van de patiënten. In het LUMC krijgt iedere patiënt aan het eind van de staaroperatie een antibioticum toegediend in het oog. Dit vermindert sterk de kans op het krijgen van een ontsteking. Verschijnselen van een ontsteking kunnen zijn: roodheid, pijn in het oog, plotseling wazig zien en/of pusachtige afscheiding.

Meer van Verzorging

Navigation

Home

Latest Posts

Lenswissel Staar

Published Oct 01, 23
6 min read

Oogcentrum (Oogheelkunde)

Published Sep 29, 23
6 min read

Hoogwaardige Oogheelkundige Zorg

Published Sep 27, 23
6 min read